Odjel za etnologiju i antropologiju

HNK Zadar - Program za studeni 2016.

 HNK Zadar - Program za studeni 2016.

HNK Zadar i ovog mjeseca je za studente i profesore Sveučilišta u Zadru izdvojio tri programa po posebnoj ponudi:

Četvrtak, 3. studenoga u 20h, HNK Zadar

dramska pretplata

HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U ZAGREBU

Bobo Jelčić

NA KRAJU TJEDNA

režija: Bobo Jelčić

za studente i profesore Sveučilišta u Zadru ulaznica: 30,00 kn

ulaznice u prodaji od subote, 29.10 na blagajni HNK Zadar (subotom: 11-13h, radnim danom 11-13h, 18-20h)

igraju: Livio Badurina, Ana Begić Tahiri, Jadranka Đokić, Goran Grgić, Ivan Jončić, Damir Markovina, Vanja Matujec i Bojan Navojec.

Predstava je nagrađena na 40. DANIMA SATIRE FADILA HADŽIĆA u Satiričkom kazalištu Kerempuh: za najbolju režiju nagrađen je radatelj  Bobo Jelčić, za glavnu žensku ulogu Ana Begić Tahiri te za žensku ulogu nagrađena je Vanja Matujec.  Predstava je premijerno izvedena 21. studenoga 2015.

Na kraju tjedna  je autorski kazališni projekt istaknutog hrvatskog višestruko nagrađivanog redatelja, Bobe Jelčića koji je svoj kazališni izričaj razvio upravo kroz autorske projekte u kojima se fokusira na intimne drame običnih pojedinaca, osvajajući time publiku i kritiku. U ovoj predstavi autor se bavi krizom pojedinca i društva te istovremeno progovara o našim vlastitim životima, životu u teatru i životu jedne kazališne predstave.

— Još jedna teatarska magija velikog redatelja. —

Večernji list, studeni 2015.

 

Ponedjeljak, 7. studenoga  u 20h, Mala dvorana HNK Zadar

DAMIR KUKURUZOVIĆ DJANGO GROUP

za studente i profesore Sveučilišta u Zadru ulaznica: 30,00 kn

ulaznice u prodaji od ponedjeljka, 31. listopada na blagajni HNK Zadar (radnim danom 11-13h, 18-20h, sub: 11-13h)

 

Utorak, 15. studenoga u 20h, HNK Zadar

UMJETNIČKA AKADEMIJA SPLIT

diplomska predstava

James Joyce „Uliks“

MOLLY-BLOOM

mentor: izv.prof. Milan Štrljić

za studente i profesore Sveučilišta u Zadru ulaznica: 20,00 kn

 Katarina Romac i Monika Vuco u svom su diplomskom radu na splitskoj Umjetničkoj akademiji scenski uprizorile posljednje poglavlje Joyceova kapitalnog djela Uliks, posvećeno supruzi Leopolda Blooma Molly.

Stavljajući fokus na dvojnost u jednoj ženi, dvije mlade glumice pokušale su odgovoriti na neka od brojnih pitanja koje postavlja Joyce kad secira unutarnji život 'one koja čeka':  kako funkcionira obrambeni mehanizam kad misli o traumama počnu navirati? Što je to u nama što nas priječi da u tišini i samoći budemo onakvi kakvi zaista jesmo? Kada ostanemo sami, jesmo li doista sami sa sobom ili su s nama i nebrojene kulturne, društvene, religiozne i etičke uvriježene norme i pravila? Zašto nas današnji način života navikava da probleme potiskujemo te se oni talože u nama kao tempirana bomba dok smo mi izvana jaki, čvrsti, gladni uspjeha i najjači? Zašto se s vremena na vrijeme ne raspadnemo bez susprezanja i srama? Zašto se bojimo otkriti koliko smo zapravo slabi i krhki? Kako izraziti potrebu za slobodom?

 

Pratite HNK na  https://www.facebook.com/HNK-ZADAR-335061940173875/