Odjel za etnologiju i antropologiju

Nagrada „Zvuci baštine“ dr. sc. Katici Burić Ćenan

Prenosimo obavijest o nagradi dodijeljnoj našoj kolegici dr. sc. Katici Burić Ćenan:
Za notno izdanje „Nikola Strmić. Barcarola & Sonata za violinu i klavir u F-duru, op. 24“, izdavača Umjetnička akademija Sveučilišta u Splitu, i suizdavača Sveučilište u Zadru, dr. sc. Katica Burić Ćenan, nagrađena je posebnom nagradom „Zvuci baštine“ na ovogodišnjem 24. Međunarodnom zborskom festivalu Cro Patria
u Splitu.
Nagrada je dodijeljena istraživačkom timu muzikološkog projekta GIDAL - „Glazbeni izvori Dalmacije u kontekstu srednjoeuropske i mediteranske glazbene kulture od 18. do 20. stoljeća“, kojeg čine: voditeljica projekta dr. sc. Ivana Tomić Ferić (lokalitet Split), te suradnice dr. sc. Katica Burić Ćenan (lokalitet Zadar), dr. sc. Maja Milošević Carić (lokalitet Hvar) i dr. sc. Jelica Valjalo Kaporelo (lokalitet Dubrovnik).

Pored brojnih znanstvenih članaka koji su rasvijetlili do danas nepoznate podatke o glazbenoj prošlosti Dalmacije i predstavili skladatelje i glazbena djela o kojima domaća muzikološka i ina javnost malo zna, u okviru projekta pokrenuta je i nova serija glazbenih izdanja pod naslovom Musica nova ex antiqua. Riječ je o ukupno 4 notna sveska koji "ponovno oživljuju" gotovo zaboravljene muzikalije koje su u svojem izvornom, rukopisnom obliku sačuvane u arhivskim prostorima diljem Dalmacije, a potpisuju ih skladatelji: Ambroz Novak (Hvar), Nikola Strmić (Zadar), Julije Bajamonti (Split) i Tom(m)aso Resti (Dubrovnik).

Promocija notnoga izdanja s djelima zadarskoga skladatelja „Nikola Strmić. Barcarola & Sonata za violinu i klavir u F-duru, op. 24“ održat će se na našem Sveučilištu čim prilike budu dozvoljavale. 

Čestitke!