Odjel za etnologiju i antropologiju
Dani otvorenih vrata HAZU

Dani otvorenih vrata HAZU

U utorak i srijedu, 25. i 26. studenoga od 10 do 19 sati održavaju se 4. Dani otvorenih vrata Hrvatske akademije čije će djelovanje biti predstavljeno putem brojnih prezentacija, izložbi, promocija, predavanja, radionica i koncerta. Akademici i znanstvenici pojedinih jedinica približit će javnosti bogatu znanstvenu, kulturnu i umjetničku djelatnost Akademije. Javnosti će biti otvorena palača Akademije i...

Pročitaj više
Dani otvorenih vrata HAZU
Ideš dalje! - program

Ideš dalje! - program

21. i 22. studenoga 2014. godine u Zadru će se održati 2. skup Ideš dalje! na kojemu će etnolozi i kulturni antropolozi koji su diplomirali 2013. i 2014. godine predstaviti teme svojih diplomskih radova. Skup zajednički organiziraju Hrvatsko etnološko društvo, Odsjek za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te Odjel za etnologiju i kulturnu antropologiju Sveučilišta u Zadru. Troškove puta i boravka izlagača snosi Hrvatsko etnološko društvo.

Pozivamo zainteresirane da do 31. listopada 2014. godine pošalju naslov i sažetak izlaganja (do 300 riječi) na adresu: nskrbic@ffzg.hr ili mplenkovic@unizd.hr za studente koji su završili diplomski studij u Zadru. Broj sudionika je ograničen.
Pročitaj više
Ideš dalje! - program
Poziv na konferenciju

Poziv na konferenciju

Institut za socio-kulturnu antropologiju u Skopju, Makedonija organizira međunarodnu  konferenciju pod naslovom “Rethinking the Framework of Interdisciplinary cooperation between Cultural Heritage, Local Economic Development, Tourism and...

Pročitaj više
Poziv na konferenciju
Poziv na predavanje

Poziv na predavanje

Hrvatsko geografsko društvo - Zadar i Odjel za geografiju Sveučilišta pozivaju na predavanje i predstavljanje knjige Ane Lemić "Sela i stanovi na Velebitu - svjedočanstva života od nastanka do nestanka". Predavanje će se održati u Multimedijalnoj dvorani Sveučilišta u Zadru (Ul. dr. F. Tuđmana 24 i) u srijedu, 19. studenog 2014., s...
Pročitaj više
Poziv na predavanje
TJEDAN ČITANJA

TJEDAN ČITANJA

U tjednu čitanja, koji će se održati od 17.11. do 21.11., studenti su dužni pročitati slijedeće naslove (jedno pitanje na završnom ispitu bit će iz zadane literature):

2. i 3. god. preddiplomskog studija:
KELEMEN, Petra i Nevena ŠKRBIĆ ALEMPIJEVIĆ. 2012. Grad kakav bi trebao biti: etnološki i kulturnoantropološki osvrti na festivale. Zagreb: Naklada Jesenski i Turk.

1. i 2. god. diplomskog studija:
VUKUŠIĆ, Ana-Marija. 2013. U sridu: sjećanje, pamćenje i život Alke. Zagreb: Institut za etnologiju i folkloristiku.

Napomena:
Ova obavijest se ne odnosi na studente 1. god. preddiplomskog studija koji će tijekom tog tjedna imati nastavu prema rasporedu.
Pročitaj više
TJEDAN ČITANJA