Odjel za etnologiju i antropologiju

SFE 2014

SFE 2014
Studentski Etnografski Filmski (SEF) festival organiziraju studenti etnologije i kulturne antropologije Sveučilišta u Zadru, u suradnji s udrugom ANTROPOP, s ciljem popularizacije etnografskog filma i produbljivanja znanja na tom području. Vjerujemo da će bogati festivalski program koji objedinjuje predavanja stručnjaka, tribine, radionice, projekcije studentskih etnografskih filmova i diskusiju sa autorima filmova stvoriti jednu insprativnu i poticajnu te, prije svega, ugodnu atmosferu za druženje i razmjenu ideja, znanja i vještina. Oni od vas koji još nisu držali kameru u ruci sigurno će to poželjeti, a vi koji jeste zacijelo ćete biti obogaćeni novim idejama koje vas mogu povesti u nove istraživačke izazove. Budući da je SEF festival internacionalnog karaktera, svi ćemo imati prilike obogatiti svoj duh kroz interkulturne dijaloge. J No, da bi to bilo moguće - trebamo vas!

 

Na SEF festivalu možete sudjelovati na različite načine:

-          prezentacijom autorskog etnografskog filma uz diskusiju o izazovima koji su pratili njegov nastanak,

-          izlaganjem teorijskog rada iz područja vizualne antropologije,

-          sudjelovanjem na radionici "Osnove filmskog jezika i filmske montaže",

-          sudjelovanjem na radionici "Rasaboxes",

-          kao posjetitelj željan znanja, dobrih filmova i zanimljivih rasprava.

 

Vaše etnografske filmove možete nam poslati u DVD - formatu na dolje navedenu adresu ili putem linka na vimeu ili nekom drugom video servisu na e-mail adresu: studentski.etnografski.film@gmail.com Molimo vas da uz film pošaljete podatke o autoru/autorima, sinopsis do 250 riječi i fotografiju-isječak iz filma. Budući da je festival međunarodnog karaktera, film bi trebao imati i titlove na engleskom jeziku.

Teorijski radovi šalju se na istu e-mail adresu. Dovoljno je poslati sinopsis i podatke o autoru/autorima. Izlaganje teorijskog rada predviđa se u trajanju od 15 do 20 minuta. Jezik studentske tribine je hrvatski i engleski.

Također, možete se prijaviti za sudjelovanje na radionici "Osnove filmskog jezika i filmske montaže". Radionica će se održavati od 8. do 19. svibnja i obuhvaćat će cijeli proces nastanka filma od snimanja do filmske montaže. Međutim, ukoliko ne možete prisustvovati cijeloj radionici, a već imate snimljeni video materijal, možete se prijaviti samo za radionicu montaže (19.-23. svibnja). Za sudjelovanje na cijeloj radionici nije nužno imati video kameru, možete ponijeti i mobitele ili fotoaparate sa opcijom video snimanja. Filmovi nastali na radionici prikazat će se zadnji dan festivala, izvan natjecateljske konkurencije.

U sklopu festivala, naša kolegica, studentica diplomskog studija etnologije i kulturne antropologije, održat će radionicu "Rasaboxes". Riječ je o dramskoj vježbi koju je osmislio Richard Schechner, a više o tome pročitajte na poveznici:   http://rasaboxes.org/about/. Za sudjelovanje na radionici "Rasaboxes" možete se prijaviti i na ovu e-mail adresu: kristina.mador@yahoo.com

Festival će završiti proglašenjem pobjedničkog filma po izboru publike i stručnog žirija, a pobjednik filma bit će nagrađen diplomom i simboličnom nagradom.

Natječaj je otvoren do 14. travnja 2014. godine.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, obratite se na dolje navednu e-mail adresu.

Osoba za kontakt (i adresa za slanje DVD-a):

Melita Vuković (kod Miočić)

Adresa:

Stjepana Radića 6e

23 000 Zadar

Hrvatska

 

e-mail:/Portals/5/doc/PRIJAVNICA_RADIONICA.docx

studentski.etnografski.film@gmail.com

 

Sve troškove, kao i rizik slanja filmova, snosi pošiljatelj. DVD kopije filmova izabranih za natjecateljsku konkurenciju ostaju u arhivi organizatora. Organizator se obvezuje da kopije filmova neće koristiti u komercijalne svrhe. Organizator zadržava pravo korištenja isječaka iz filmova za prikazivanje na internetu i televiziji u svrhu promidžbe festivala.

 

Prijavnica_FILM

Prijavnica_IZLAGANJE

Prijavnica_RADIONICA