Odjel za etnologiju i antropologiju

Izborni kolegij Etnoglazbeni praktikum

Izborni kolegij Etnoglazbeni praktikum

U sklopu Odjela za etnologiju i antropologiju, studenti svih smjerova i razina, mogu upisati izborni kolegij ETNOGLAZBENI PRAKTIKUM, svojevrsni poligon za kreativni izričaj studenata koji imaju interes, senzibilitet ili radoznalost spram tradicijske glazbe općenito.

Radi se o vokalno-instrumentalnom sastavu (Študija) u kojem studenti, s obzirom na njihove preferencije (glazbeni ukus), glazbene vještine (vokalno-instrumentalne) i kreativne potencijale, stvaraju glazbeni repertoar. Uzimajući inspiraciju iz hrvatske tradicijske glazbene riznice studenti imaju priliku sudjelovati u kreiranju najrazličitijih glazbenih aranžmana, npr. u rock, pop ili nekoj drugoj maniri.

Osim timskoga rada pri uvježbavanju repertoara te prezentiranja individualnih potencijala, kolegij pruža priliku javnoga prezentiranja glazbenog programa.

Audicija za nove članove sastava Študija održat će se u utorak, 12. 10. u 16,45 (Novi kampus, I. kat, uč. 125), a prvi susret s dosadašnjim članovima bit će istoga dana u 17h.

Kolegij Etnoglazbeni praktikum izborni je kolegij za studente svih odjela, a nosi 2 ECTS boda.

Za dodatne informacije javite se profesorici doc. dr. sc. Katici Burić Ćenan (kburic@unizd.hr)

Theme picker