Odjel za etnologiju i antropologiju

DIES ACADEMICUS - DAN SVEUČILIŠTA U ZADRU

DIES ACADEMICUS - DAN SVEUČILIŠTA U ZADRU

Moderno i integrirano Sveučilište osnovano je na temeljima nekadašnjeg Filozofskog fakulteta u Zadru 2002. godine, odlukom Hrvatskog sabora. Okončanjem izbora za Senat, 25. ožujka 2003. održana je njegova konstituirajuća sjednica, na kojoj je donesen Statut Sveučilišta i raspisan izbor za rektora. Taj je dan kasnije odabran kao Dan Sveučilišta.

Bogati program obilježavanja 20. obljetnice Sveučilišta u Zadru, u organizaciji Sveučilišta te pojedinih odjela i centara, odvijat će se od 15. ožujka do 1. travnja 2022. Od već tradicionalnih događanja izdvajamo dodjelu nagrada rektorice prof. dr. sc. Dijane Vican djelatnicima i studentima Sveučilišta u Zadru koja će se održati u utorak, 22. ožujka s početkom u 10 sati.

Svečani koncert „Sveučilište Zadru na dar“ održat će se u srijedu 23. ožujka u 19 sati, kada će u sveučilišnoj kapeli sv. Dimitrija nastupiti Akademski zbor Sveučilišta, studentska klapa „Študija“, Tvrtko Sarić i Ivana Rukavina te Gradska glazba.

Centralni događaj odvija se 25. ožujka, na datum kada Sveučilište obilježava svoj osnutak. Nakon svete mise u kapeli sv. Dimitrija slijedi svečana sjednica u Svečanoj dvorani Sveučilišta, na kojoj će se dodijeliti priznanja za uspješnu suradnju sa Sveučilištem u Zadru.

Program se zaključuje u petak, 1. travnja promocijom doktora znanosti.

Više o programu

Više o odjelnim događanjima

Izložba sveučilišnih izdanja