Odjel za etnologiju i antropologiju

NATJEČAJ ZA NAJBOLJU STUDENTSKU FOTOGRAFIJU!

NATJEČAJ ZA NAJBOLJU STUDENTSKU FOTOGRAFIJU!

Uoči već tradicionalnog božićnog okupljanja u prosincu pozivamo vas da se odazovete natječaju za najbolju studentsku fotografiju s terenskih vježbi/istraživanja.

Natječaj je otvoren do 10. prosinca, a moguće je ostvariti dvije nagrade: nagradu Odjelnog povjerenstva i nagradu publike. Sve pristigle fotografije će se objavljivati na Facebook stranici Odjela. Odjelno Povjerenstvo, u sastavu asistenta Tomislava Augustinčića, prof. dr. sc. Senke Božić Vrbančić i studentske predstavnice Karoline Štefok, najbolju će fotografiju i autora/icu nagraditi pohvalnicom i prigodnim poklonom. Uz odabir fotografije u izboru Povjerenstva, autor/ica fotografije s najvećim brojem lajkova dobit će također priznanje.

Fotografiju s pripadajućim nazivom, te imenom i prezimenom autora/ice možete poslati na e-mail taugustin21@unizd.hr i Messenger Facebook stranice Odjela za etnologiju i antropologiju. Uz navedene informacije molimo da kandidati/kinje opišu istraživački moment u kojem je nastala fotografija, te njezin značaj odnosno simboliku u kontekstu specifičnog istraživanja. Što fotografija predstavlja, a što znači za istraživača/icu na terenu?

*U prilogu fotografija prošlogodišnje dobitnice nagrade Odjelnog povjerenstva, Gabrijele Bašić, "ee, di s' mene našla pitat', ne znan ti ja ništa".

"Ova fotografija za mene ima emocionalnu vrijednost i značenje.

Fotografijom je, odnosno sjenom, prikazana čarobnost, ali istodobno i istinitost trenutka te se kao takva nudi gledatelju za interpretaciju.

Nastala je prilikom razgovora s babom za potrebe etnojezičnog

istraživanja o stočarstvu u Glavicama kraj Sinja. Dok se namještala na balkonu u svoj kut s najviše sunca uporno je tvrdila da ništa ne zna, da se ne sjeća ničega iz djetinjstva ('ee, di s' mene našla pitat', ne znan ti ja ništa'). A onda je samo počela pričati o svemu."

LINK za FB: OBJAVU: https://www.facebook.com/EtnoAntroUniZd/posts/pfbid02MMGn6V6m7R2rKPoFLP9hfQo19Hnm58R5hq19V89pwvxgYCTGAT47UZ1dMsxrC8eZl

 

Tomislav Augustinčić

 

Asistent

Odjel za etnologiju i antropologiju

Š. Vitasovića 1, 23000 Zadar

Tel. +385 23 200 730

E-mail: taugustin21@unizd.hr

https://etnologijaiantropologija.unizd.hr/

https://www.unizd.hr/