Odjel za etnologiju i antropologiju
7. ETNOFILm festival

7. ETNOFILm festival

Etnografski muzej Istre vas poziva na 7. ETNOFILm festival, koji će se održati u Rovinju od 23. do 25. travnja 2015. godine. Osim dobrih filmova, posjetitelje očekuje popratni program koji donosi radionicu senzorne etnografije i novih medija, predstavljanje nove publikacije i okrugli stol te koncert etno skupine Veja.
Osim dobrog izbora filmova iz međunarodne etnografske produkcije, na ovogodišnjem ETNOFILmu gostovat će i David Kendall, voditelj prošlogodišnje fotografske radionice održane u sklopu Festivala, inače predavač na Goldsmithu pri Sveučilištu u Londonu.
7. ETNOFILm festival održavat će se u Multimedijalnom centru i Zavičajnom muzeju Grada Rovinja.

Za zainteresirane posjetitelje organizira se prijevoz iz Zagreba (od 150 kuna povratna karta), kao i smještaj u hotelskom i privatnom smještaju. Molimo da se za prijevoz i privatni smještaj obrate na: andrea@etnofilm.com

Novosti možete pratiti na službenoj www.etnofilm.com stranici te na etnofilmfestival facebooku, gdje se možete obratiti pitanjima i komentarima.
Pročitaj više
7. ETNOFILm festival
Obavijest - CEEPUS mobilnost

Obavijest - CEEPUS mobilnost

Obavještavamo sve zainteresirane studente o postojanju slobodnih mjeseci za dodjelu stipendija dolaznim stipendistima za akademsku godinu 2014./2015.
U obzir dolaze prijave za mrežnu mobilnost, kao i freemover prijave, što je posebno važno za fakultete, odsjeke i odjele koji u ovoj akademskoj godini nisu uključeni u neku od mreža u CEEPUS-u, a željeli bi ostvariti mobilnost putem CEEPUS-a.
Podsjećamo: za freemover prijave uz prijavu je potrebno priložiti dodatnu
dokumentaciju (obrasci se nalaze na stranici www.ceepus.info):
1. Prihvatno pismo - Letter of Acceptance (za studente i doktorande) ili Prihvatno pismo za profesore - Teacher Letter of Acceptance (za profesore)
2. 2 pisma preporuke - Letter of Reccomandation matične institucije, samo za studente i doktorande

ceepus@mobilnost.hr
www.mobilnost.hr
Pročitaj više
Obavijest - CEEPUS mobilnost
Gostujuće predavanje

Gostujuće predavanje

Odjel za etnologiju i kulturnu antropologiju poziva vas na predavanje NEMATERIJALNA KULTURNA BAŠTINA terminologija, paradoksi, prednosti, problemi koje će održati ravnatelj Instituta za etnologiju i folkloristiku dr. sc. Tvrtko Zebec, znanstveni savjetnik. Predavanje će se održati u Multimedijalnoj dvorani br. 117 na Novom kampusu, u utorak, 17. ožujka 2015. godine u 18.00...

Pročitaj više
Gostujuće predavanje