Odjel za etnologiju i antropologiju

Pozivamo vas na Dane etnologije i antropologije!

S ciljem promocije etnologije i antropologije i obogaćivanja sveučilišnih prostora zgrade SEP-a izvannastavnim, stručnim i popularnim sadržajima, pozivamo Vas na ovogodišnji program proljetnog izdanja Dana etnologije i antropologije, koji će se sastojati od radionica, moderiranih rasprava i predavanja.

Podsjećamo, u tjednu Dana etnologije i antropologije, koji će se održavati od ponedjeljka 8. travnja do petka 12. travnja za studente etnologije i antropologije nema nastave te pozivamo da sudjeluju u programu.

Proljetno izdanje Dana etnologije i antropologije započinje s dvama radionicama.


Etnolog i fotograf Rino Efendić vodit će radionicu etnografske fotografije, namijenjenu studentima etnologije i antropologije, koja će trajati cijeli tjedan. S obzirom na ograničen broj mjesta za sudionike radionice, molimo vas da se za sudjelovanje u radionici prijavite na e-mail etnologija.antropologija@unizd.hr, najkasnije do nedjelje, 7.4.. Radionica će se izvoditi u Studentskom klubu (zgrada SEP-a) te u gradu Zadru, u terminima o kojima će sudionici biti detaljnije obaviješteni, prema dogovoru sudionika s voditeljem.


Asistent Tomislav Augustinčić u ponedjeljak vodit će radionicu projektnog planiranja. Cilj je radionice zainteresiranim studentima približiti projektno upravljanje, s fokusom na inicijalne faze razvoja projektnih ideja. Uz uvodno predstavljanje alata logičke matrice ili logičkog okvira (tzv. logframe) kao alata u razvoju projektnog plana i praćenju projekta, radionica će se praktično fokusirati na razvijanje projektnih ideja i pisanje prijave projekta kroz primjer natječaja za financiranje studentskih projekata Studentskog zbora Sveučilišta u Zadru za 2024. godinu. Broj sudionika je ograničen, te molimo da se prijavite na e-mail taugustin21@unizd.hr najkasnije do nedjelje 7.4.. Studenti/ice se mogu prijaviti pojedinačno ili u grupi, pri čemu molimo da prijavitelji/sudionici imaju ideju za projekt koju bi htjeli razvijati. Radionica će se održati u ponedjeljak, 7.4., u dvorani 101, s početkom u 11h.

Studenti Karolina Štefok i Orsat Mojaš u četvrtak, 11.4., vodit će moderirani razgovor „Intermjau: Promišljanja o antropologiji životinja“ povodom objave zbornika Mačkozbornik: Od Bastet do Catwoman, urednica Suzane Marjanić i Rosane Ratković. Tom prigodom, u razgovoru će sudjelovati Suzana Marjanić, urednica, te autori Tomislav Oroz i Karmen Turčinov. Razgovor će se održati u Studentskom klubu u zgradi SEP-a s početkom u 18h.

Dane etnologije i antropologije zatvaramo predavanjem Danijele Đukić, direktorice JU Muzeja i
galerije Tivta (Crna Gora), naslovljeno „Nematerijalno kulturno naslijeđe i održivost“, u petak, 12.4., s
početkom u 9h u dvorani 001 u zgradi SEP-a.

Radujemo se Vašem dolasku!