Odjel za etnologiju i antropologiju

SEF Festival 2023 - limited edition

SEF festival je međunarodni studentski etnografski filmski festival koji se u Zadru održava od 2014. godine, pod inicijativom studenata etnologije i antropologije. Cilj festivala je upoznati studente i širu javnost s područjem vizualne antropologije kroz prikazivanje studentskog etnografskog filma - posebnog oblika etnografskog istraživanja. SEF je prostor otvoren za sve zainteresirane, bez obzira jesu studenti stoga vas pozivamo na druženje uz ovu posebnu formu filma!

Tradicija SEF-a nalaže projiciranje filmova s različitih strana svijeta u natjecateljskom duhu, međutim ove godine očekuje nas malo drugačiji program. U limited edition verziji, odlučili smo pažnju usmjeriti na rad naših kolega i prijatelja iz Beograda koji su svu godinu marljivo radili pa su našu pažnju i više nego zaslužili! Sigurni smo da iz njihovih filmova, a i od njih samih možemo puno toga naučiti i veselimo se razmjeni ideja i razmišljanja.
U suradnji s udrugom Vizantrop iz Beograda prikazat će se nekoliko filmova sudionika Škole Vizualne Antropologije (ŠVA) te Centra za vizualnu antropologiju (VAC), a mentori i predstavnici udruga, Relja Pekić-Carić, Nina Mladenović i Nikola Radeka, predstaviti će svoj rad te nas inspirirati svojim djelima 🙂
Očekuju nas zanimljive projekcije o kojima više možete pročitati u najavama na stranicama našeg Facebook i Instagram profila.

Program festivala ove godine održava se u petak 26. i subotu 27. svibnja, u prostoru Knjigozemske, s početkom u 20:00 sati. Po završetku programa u subotu prebacujemo se nigdje drugdje, nego u Nigdjezemsku, gdje zatvaramo festival uz zanimljiv spoj žanrovski različite glazbe koju će nam puštati Nikola Radeka iliti Nikonj!
Nikonj će nam u svom DJ setu predstaviti spoj alternativnije elektroničke glazbe i zvukova s vlastitih etnomuzikoloških terenskih istraživanja u Istri, petrinjskom kraju, Potkozarju, beogradskom gradskom prijevozu, Pomoravlju i zapisa vlaških posmrtnih obreda.


Pozivamo vas da nam se pridružite u ovogodišnjoj limited edition verziji SEF festivala i obogatite svoj vikend s novim poznanstvima te vizualnim i auditivnim iskustvima. 🙂
Vidimo se!

PROGRAM
26.5. PETAK
20:00 projekcije filmova
Beogradski doručak
Rakija sa ukusom slobode
Olujkin šou
Naš Prostor
//
Blok 23
RAFKAT
A Journey with Migo

. . . . . . . . . .


27.5. SUBOTA
20:00 Predstavljanje Vizantrop i VAC
20:30 Predavanje Nikole Radeke Banijsko tradicijsko pjevanje
22:00 Film: VESNIK ETNOGRAFSKIH NADREALIZAMA, Relje Pekića-Carića
23:00 Zatvaranje festivala: Nikonj (Nikola Radeka) - Nigdjezemska!

Pratite nas na stranicama društvenih medija:
Facebook: https://www.facebook.com/seffestival
Instagram: https://www.instagram.com/festival.sef/

SEF festival održava se uz potporu Studentskog zbora Sveučilišta u Zadru.

Ilustraciju za ovogodišnji SEF izradila je Lucija Ostrogović.