Odjel za etnologiju i antropologiju

Sudjelovanje dr.sc. Jelene Kupsjak na programu Erazmus plus mobilnosti

Dr.sc. Jelena Kupsjak provela je u sklopu programa Erazmus plus mobilnosti od 15. do 25. ožujka na Institutu za filozofiju i društvenu teoriju Sveučilišta u Beogradu. Osim sudjelovanja u aktivnostima Instituta s kolegicom dr.sc. Ljiljanom Pantović, također medicinskom antropologinjom, te uz pomoć administrativnog osoblja IFDT-a pripremale su regionalni projekt koji će okupiti medicinske antropologe Jugoistočne Europe. Tijekom boravka pratila je kolegicu dr.sc. Pantović pri pripremi terenskog istraživanja o uzrocima niske stope procijepljenosti u Srbiji kojeg provodi Svjetska zdravstvena organizacija.

Među brojnim aktivnostima u sklopu ove mobilnosti izdvajamo:

17. ožujka dr. sc. Kupsjak posjetila je rodilište i održala predavanje o mogućnostima medicinske antropologije studentima 5 godine medicine pri klinici u Novom Sadu te im predstavila svoje doktorsko istraživanje.

21. ožujka dr. sc. Kupsjak je s kolegicom dr.sc. Pantović sudjelovala je na IFDT podcastu „Zvuk misli“ (https://podcast.rs/show/zvuk-misli/) gdje su razgovarale o medicinskoj antropologiji i budućim projektima. Podcast će biti dostupan i na Youtube kanalu (https://www.youtube.com/c/AngazovanaMisao).

21. ožujka sudjelovala je u čitalačkoj radionici „Opće dobro“ u organizaciji SolidCare Laba, jednog od laboratorija Instituta za filozofiju i društvenu teoriju, koju su vodili dr.sc. Bojana Radovanović i dr.sc. Srđan Prodanović.